ar15 question? suggestions.

Discussion in 'The Ammo & Reloading Forum' started by socalfamous87, May 7, 2012.

  1. socalfamous87

    socalfamous87 New Member

    Joined:
    Sep 6, 2011
    Messages:
    112
    looking for some help from my fellow reloaders. i have a couple questions about ar15 function problems. im having problems with my ammo ejecting. i have to pull the charging handle to eject and chamber. i know its not my reloads because i used factory new as well and the same thing happened. what do you guys think? gas tube plugged? buffer?
  2. steve4102

    steve4102 Former Guest

    Joined:
    Jan 27, 2006
    Messages:
    2,759
    Location:
    Minnesota
    Is it cleaned real good and well lubed?
  3. Hedge

    Hedge New Member

    Joined:
    Mar 17, 2011
    Messages:
    63
    Could be a very dirty gas tube. Or, if you've changed or removed/replaced your gas block, the holes might not be aligned completely.
  4. socalfamous87

    socalfamous87 New Member

    Joined:
    Sep 6, 2011
    Messages:
    112
    yes
  5. 312shooter

    312shooter Active Member

    Joined:
    Mar 17, 2008
    Messages:
    1,258
    Location:
    Las Vegas NV
    Hope the factory ammo wasn't Wolf....it fails in many AR's.

    What make AR is it?
  6. gdmoody

    gdmoody Moderator Supporting Member

    Joined:
    Sep 7, 2007
    Messages:
    8,843
    Location:
    Northeast Georgia
    What kind of AR is it? Is it a gas impingement system or a gas piston system? I had the same problem with my Bushmaster gas piston AR a while back. I had the gas plug in it upside down or backwards or something pretty stupid. After getting it in right, no more problems!!
  7. socalfamous87

    socalfamous87 New Member

    Joined:
    Sep 6, 2011
    Messages:
    112
    I believe it's a yanky hill. I bought it off a local Craig lister. It wasn't wolf ammo. It's just a regular gas tube. I have a little over a 1000 rounds through it already. Now all of a sudden theirs problems
  8. jlloyd73

    jlloyd73 New Member

    Joined:
    Nov 28, 2010
    Messages:
    1,965
    It has something to do with the gas system. Check the gas rings and make sure they are offset and not missing or something. If that's not it take the handgaurds off and check the tube from front to back and make sure it's not damaged or clogged.
  9. 312shooter

    312shooter Active Member

    Joined:
    Mar 17, 2008
    Messages:
    1,258
    Location:
    Las Vegas NV
    Yeah YHM is a really top notch builder, gas problem sounds probable.
  10. cpttango30

    cpttango30 Guest

    Something is not lubed properly or something is plugged or both.

    I use Mobil 1 on the trigger group and moly grease on the bolt carrier and such.
Similar Threads
Forum Title Date
The Ammo & Reloading Forum AR15 RELOADING QUESTION Oct 15, 2005
The Ammo & Reloading Forum Dillon 550b question Apr 6, 2014
The Ammo & Reloading Forum question for you "wet" tumblers Apr 4, 2014
The Ammo & Reloading Forum Cleaning media questions from a newbie Mar 24, 2014
The Ammo & Reloading Forum This is probably a dumb question....... Mar 20, 2014