Remington 1100 ejection problem.

Discussion in 'Technical Questions & Information' started by gvw3, Oct 21, 2012.

  1. gvw3

    gvw3 Well-Known Member Supporting Member

    Oct 16, 2011
    Chicago IL Area
    My son has a Remington 1100 that is having a problem ejecting the shells. It was working fine until he took it apart to clean it. What should we look for? :eek:
     
  2. JLA

    JLA Well-Known Member

    Feb 26, 2007
    Heart Of Texas
    Most of the time when i get an 1100 or an 11-87 that wont eject its usually a friction issue. i.e. not enough lube on the moving parts.. The other possibility is he didnt get the gas piston and seat in correctly.
     

  3. CloserangeReaper

    CloserangeReaper New Member

    28
    Oct 20, 2012
    Beaufort, NC
    Make sure he has the O-rings in correctly and make sure they aren't damaged as well.
     
  4. Helix_FR

    Helix_FR Active Member

    Apr 14, 2009
    Imperial, MO
    I agree above. he has the gas seals in wrong.
     
  5. gvw3

    gvw3 Well-Known Member Supporting Member

    Oct 16, 2011
    Chicago IL Area
    We just took it apart. The o-ring is bad. Would that do this?
     
  6. CloserangeReaper

    CloserangeReaper New Member

    28
    Oct 20, 2012
    Beaufort, NC
    Yes. The o-rings are the main cause of jamming in the 1100s
     
  7. gvw3

    gvw3 Well-Known Member Supporting Member

    Oct 16, 2011
    Chicago IL Area
    Thanks guys. We will pick up some fresh o-rings and give it a try....
     
Similar Threads
Forum Title Date
Technical Questions & Information Remington 1100 inserting locking bar Feb 23, 2013
Technical Questions & Information Remington 1100 stock Oct 30, 2012
Technical Questions & Information Remington 1100 bolt not closing after dis/reassembly Oct 3, 2012
Technical Questions & Information Remington1100 LW 410 Locking block Aug 4, 2012
Technical Questions & Information Remington 1100 lW 40 blows out the primer Jul 22, 2012