Is it just me and my computer........or what? ( 1 2 )

Discussion in 'Informational & Technical Archives' started by ruffitt, Feb 24, 2003.

  1. ruffitt

    ruffitt *TFF Admin Staff* In Heaven Now

    Joined:
    Jan 28, 2003
    Messages:
    2,872
    Location:
    Sparta, MI / Now In Heaven Also
    1 dano
    V.I.P. Member
    Posts: 111
    (1/6/02 2:28:27 pm)
    | Edit | Del All Is it just me and my computer........or what?
    --------------------------------------------------------------------------------
    It seems to me, that this forum is getting harder and much slower to access any more. When I page back and forth, it takes forever to get to where I want to go.

    It seems like the banners are getting to be the priority issue here, as I can't do anything until they are loaded and doing their advertsing.

    It feels like I'm in Times Square, looking at all the billboards.

    gpostal
    Senior Chief Moderator Staff
    Posts: 1849
    (1/6/02 2:38:20 pm)
    | Edit | Del Re: Is it just me and my computer........or what?
    --------------------------------------------------------------------------------
    once the banners load ,they should reload faster the second time


    beats the hell out of pop-ups
    Ask About DR.DAN'S Beef Treatments

    the real fredneck
    Moderator
    Posts: 725
    (1/6/02 2:38:23 pm)
    | Edit | Del Re: Is it just me and my computer........or what?
    --------------------------------------------------------------------------------
    dano
    mine's pretty slow today too but it does seem to be getting slower moving around the forums and threads, is anything up with the system postal?

    JohnRTal
    Member
    Posts: 32
    (1/6/02 2:42:24 pm)
    | Edit | Del Re: Is it just me and my computer........or what?
    --------------------------------------------------------------------------------
    Interesting!!! My 'personal confuser' was slower than ----- last nite, but its going like gangbusters today. Shall we call it 'gremlins' in the kitchen or just a lot of people on the net in your part of the world?

    gpostal
    Senior Chief Moderator Staff
    Posts: 1850
    (1/6/02 2:48:35 pm)
    | Edit | Del Re: Is it just me and my computer........or what?
    --------------------------------------------------------------------------------
    not that i know of fred ,i usually blame it on my slow as sh!* backwoods server i have

    i posted a question/complaint to ez-board to see if something is up
    Ask About DR.DAN'S Beef Treatments

    SXSMAN
    V.I.P. Member
    Posts: 319
    (1/6/02 3:13:25 pm)
    | Edit | Del Re: Is it just me and my computer........or what?
    --------------------------------------------------------------------------------
    That's funny Dano,I was just coming hare to b!tch about Auctio Arms,I sat down to look at some auction and had to shave twice waiting for pages to load,some never did.
    If I can't look it an auction,I can't bid.

    GB was slow last nite loading seems ok today.This forum has always been pretty quick for me.

    1 dano
    V.I.P. Member
    Posts: 112
    (1/6/02 4:54:55 pm)
    | Edit | Del RE:
    --------------------------------------------------------------------------------
    Aw heck, maybe it's just my ISP. Who knows? I'm far from even being close to being knowledgeable about computers.

    What's the old saying? "I know just enough to get myself into trouble, but don't know enough to get myself out"!

    SXSMAN
    V.I.P. Member
    Posts: 321
    (1/6/02 5:27:46 pm)
    | Edit | Del Re: RE:
    --------------------------------------------------------------------------------
    Are we talkin puty or puters?

    On AA for me the page woin't even load,say 7%.I have to hit reload,page will finish,then I have to hit stop or the whole ordeal starts over.Anybody else have problems on AA?

    Tac401
    Administrator
    Posts: 3296
    (1/6/02 7:30:04 pm)
    | Edit | Del
    ezSupporter
    Re: RE:
    --------------------------------------------------------------------------------
    It is not the banners, these are our banners, not EZ's
    and they do not interfere with the loading speed, it
    is more than likely your local ISP or at times it is
    EZ doing un-announced work on the pub.

    Our banners are who we choose to let sponsor us,
    they are here for both our members benefit and
    to help us bring you all more features in the comming
    months, you will never see banners here that slow
    the sight down or that overwhelm our site, we keep
    the space limited no matter how long the list of
    sponsors is that would like a spot here, and in the
    future you will see a rotation of gun related sponsors
    but no more space in our top slots will be taken up
    beyond the height or bottom of what you see now.

    We appreciate your understanding and are happy
    to provide the banners that we do for those of you
    who we know use them when you are here and we
    greatly appreciate it!

    Thanks, Tac
    The Firearms Forum Vietnam Memories Bulletin Board Contact Administrator

    warpig883
    Moderator
    Posts: 1938
    (1/6/02 7:34:53 pm)
    | Edit | Del Re: RE:
    --------------------------------------------------------------------------------
    I cannot get onto AA at all. I have no problems here everything is fast and the pages are there as soon as I click on them.
    We can't be so fixated on our desire to preserve the rights of ordinary Americans... -- Bill Clinton, US President (USA Today, 11 Mar 1993, page 2a)

    Flhunter
    V.I.P. Forum Host
    Posts: 986
    (1/6/02 8:48:52 pm)
    | Edit | Del Re: RE:
    --------------------------------------------------------------------------------
    dano 1; It's slow for me at times also, but what I do when it's like that is run a few sites at the same time. In other words I click on a post here and while I'm waiting for it to load I'll also be crusing an auction site or reading a thread on another site.
    There's no sitting around waiting this way.

    AGunguy
    Moderator
    Posts: 1072
    (1/6/02 10:28:40 pm)
    | Edit | Del Re: RE:
    --------------------------------------------------------------------------------
    Hey dano, its either your ISP like Tac said or its your modem. How old is your modem...you got many miles on that gizmo...if it is old you would do well to replace it with a new one. They usually don't cost more than thirty some dollars. The damn hard drives are what cost the big bucks.

    I was having the same exact symtoms as you've described, slow speed and most of the time no connection at all. That gets old fast...buy some new parts and speed that puppy up.

    GG

    SXSMAN
    V.I.P. Member
    Posts: 322
    (1/6/02 11:31:09 pm)
    | Edit | Del Re: RE:
    --------------------------------------------------------------------------------
    Hey Gunguy,that's sound advice.I'm also from time to time getting a fault that modem is unpluged.I think postal mentioned that too.I'll try that and hope that it works.

    Tanks boys.

    I think warpig is right,AA might be having server probblamos.

    ADDED INFO,TAC I go to ebay about once a day and I use the banner link,hope that helps.Also the other banners less often.

    Edited by: SXSMAN at: 1/7/02 12:10:18 am

    Tac401
    Administrator
    Posts: 3303
    (1/7/02 12:19:37 am)
    | Edit | Del
    ezSupporter
    Re: RE:
    --------------------------------------------------------------------------------
    Thanks SXS!

    Like I said, we have the banners there as a covenience
    to our members and if someone makes a purchase from
    one of them or registers as a new member then that's
    a plus for TFF too but ether way it's all good and our
    main purpouse here is to just provide a good home for everyone!

    Thanks, Tac
    The Firearms Forum Vietnam Memories Bulletin Board Contact Administrator

    Flhunter
    V.I.P. Forum Host
    Posts: 990
    (1/7/02 12:36:20 am)
    | Edit | Del Re: RE:
    --------------------------------------------------------------------------------
    I use DSL and at times it takes pages here at TFF or other ezboards 3 or 4 minutes to load so unless he has an old dial up modem it might be what the others have said in which they're doing maintenance. Another thing I have noticed is it seems a little quicker if I turn off my firewall(zonealarm). You might want to give that a try and see if it helps out also.

    Edited by: Flhunter at: 1/7/02 1:40:58 am

    Tac401
    Administrator
    Posts: 3305
    (1/7/02 1:03:40 am)
    | Edit | Del
    ezSupporter
    Re: RE:
    --------------------------------------------------------------------------------
    I run slow & fast on sites all over the net so it
    really doesn't tie into one site or another, at any
    given time or place the reasons will always vary for
    different sites, times etc., and unless an announcement
    is made ahead of time or information is known in advance
    then it's anyones guess as to the reasons for a particular
    slow-down at a particular time and or place.
    The Firearms Forum Vietnam Memories Bulletin Board Contact Administrator


    Flhunter
    V.I.P. Forum Host
    Posts: 991
    (1/7/02 1:46:47 am)
    | Edit | Del Re: RE:
    --------------------------------------------------------------------------------
    Your right TAC, if he's running 56k and it's raining outside or if he's on cable and there are alot of other people in his neighborhood on the net at the same time, that will also be a slow down etc. etc. There are many many variables as to the reason why.

    Zigzag2
    Senior Chief Moderator Staff
    Posts: 1873
    (1/7/02 8:05:23 am)
    | Edit | Del Re: RE:
    --------------------------------------------------------------------------------
    I've run into the same problem as FLHunter, with my firewall running constantly in the back ground my system slows considerably. Which reminds me to contact my on-line tech help to find out why.



    Bob In St Louis
    Senior Chief Moderator Staff
    Posts: 1623
    (1/7/02 8:34:34 am)
    | Edit | Del Re: RE:
    --------------------------------------------------------------------------------
    I have an old dial-up modem that is slower than molasses in winter. It is always slow for me.

    As to AA - I think they were screwed up all day Sunday. I wanted to bid on an auction, but could never get in. I think a few sellers on AA may have gotten screwed yesterday, and not gotten the top dollar they could for their auctions.


    Crusty Cruffler of Fine Spanish Pistols - Eibar Rules!

    Xracer
    Senior Chief Moderator Staff
    Posts: 1421
    (1/7/02 8:51:29 am)
    | Edit | Del Re: RE:
    --------------------------------------------------------------------------------
    Here's a couple of possibilities.....try defragging. My computer usually speeds up some after I've done it.

    Also, my 'puter slows down after it's been on for quite a while. When I re-boot, it speeds up.

    Bob In St Louis
    Senior Chief Moderator Staff
    Posts: 1624
    (1/7/02 9:04:00 am)
    | Edit | Del Re: RE:
    --------------------------------------------------------------------------------
    Just got back from AA - they are back on line, and they added 24 hours to all the auctions that were supposed to expire yesterday. Good move - keep people happy.
    Crusty Cruffler of Fine Spanish Pistols - Eibar Rules!

    Different name
    V.I.P. Forum Host
    Posts: 956
    (1/7/02 5:27:30 pm)
    | Edit | Del Re: RE:
    --------------------------------------------------------------------------------
    I'm afraid to mention whats goin on here!
    I have never had a problem until now....
    Today I have been online and could not get TFF --- no matter how hard I tried. I rebooted ,etc. everything I knew to do. Then I would get the front page and would not be able to post.....Really abproblem for me....even though, now I'm on and really don't know how it happened????
    Charlie D
    Hope to see ya all sometime again .....I HOPE?