The Firearms Forum banner

Wartość ?

10 reading
788 views 32 replies 18 participants last post by  BenelliSlim  
#1 ·
Na forum Outdoors Trader (z siedzibą w GA) jest facet, który ma na sprzedaż ten model S&W 28. Żąda za niego 880,00 $. Jeśli ktoś potrafi ocenić po tych zdjęciach, czy jest wart swojej ceny?

Oto wszystkie zdjęcia, które udostępnił.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

#5 ·
Dobre, które wykazują pewne zużycie, kosztują dziś około 650 dolarów. To jest górna granica tego, co kosztują, ale wygląda na nieoddany :unsure: Co mówi o historii rewolweru? Prawdopodobnie spróbowałbym 700 dolarów, ale jeśli jest tak dobry, jak wygląda na podstawie wstępnych informacji... prawdopodobnie dałbym 880 dolarów. Już ich tak nie robią i to są dobre rewolwery.

#11 ·
Zazwyczaj myślę o ponownym oksydowaniu. Smith & Wesson, nietknięty, i ledwo, jeśli w ogóle, widać linię wokół płyty bocznej. Ponieważ zakładają płytę boczną na broń i polerują ją razem.

W przypadku ponownego oksydowania płyta boczna jest polerowana oddzielnie i zazwyczaj widać wokół niej bardzo wyraźną linię.

Wyraźnie widzę krawędzie tej płyty bocznej. W dół nad spustem, biegnąc w górę za bębenkiem. W oryginalnej broni nie powinno się tego widzieć.

Moja opinia.

#15 · (Edited)
Proszę uważać na ten egzemplarz. Spust i kurek noszą ślady zużycia, ale bęben nie wykazuje linii blokady bębna, a powiększenie go pokazuje wiele innych oznak, że został ponownie oksydowany. Bardzo dokładnie przyjrzyj się polom i bruzdom, aby sprawdzić, czy nie są zużyte. Cena jest jak nowy, ale to NIE jest jak nowy.

#16 ·
Uważaj na ten egzemplarz. Spust i kurek noszą ślady zużycia, ale bęben nie wykazuje żadnych linii blokady bębna, a powiększenie pokazuje wiele innych oznak, że został ponownie oksydowany. Bardzo dokładnie przyjrzyj się polom i bruzdom, aby sprawdzić, czy któreś nie są wytarte.
Okładziny wykazują ślady zużycia i dokładnie przyjrzyj się liniom w więcej niż jednym miejscu, nie są proste, ale krzyżują się.
Cena jest jak za nowy, ale to NIE jest nowy.
Myślę, że masz absolutną rację!

rick

#17 · (Edited)
Moim zdaniem wygląda to na oryginalne oksydowanie. Ta broń była strzelana, a 800 dolarów to trochę drogo, ale jeśli ci się podoba i masz pieniądze, to nie jest drogo.

#19 ·
To, co powiedzieli Alpo i goofy.
Powiększyłem zdjęcia i były tam pozostałości po wypolerowanej linii holowniczej w cylindrze, zepsutej śrubie płyty bocznej. To, co Alpo wspomniał o szczelinie płyty bocznej, ktokolwiek to zrobił, był również świadomy tej wskazówki. Jeśli przyjrzysz się uważnie, zrobił co w jego mocy, aby to zatuszować, ale pozostawił linie polerowania, które pasują od płyty bocznej do ramy.

#26 ·
Wygląda dla mnie sprawiedliwie. 28 ma bardziej matowy niebiesko-szary niż inne NS. Trudno powiedzieć ze zdjęcia. Jeśli oryginalne 800 $ nie są szaloną ceną. Mam 4-calowe w tym stanie z literami, za które chciałbym tyle samo. 6-calowe 28 są coraz trudniejsze do znalezienia, wciąż jest sporo 4-calowych do zdobycia. Nie znajdziesz już ładnych 28 za 600 $. Wiele z nich trafia do niestandardowych prac w kalibrach 41, 45 i 45acp.

#28 ·
Pierwszą rzeczą, o której pomyślałem, widząc tę 28, było to, dlaczego wykończenie jest ładniejsze niż w oryginalnej 28? Następnie zastanawiałem się, dlaczego cylinder wygląda na ciemniejszy niż reszta broni? Myślę, że nie jest oryginalna i jest za droga.

#31 ·
Cylinder ma linię obrotu. Cylinder ma również ładne kwadratowe krawędzie na nacięciach blokujących. Osłona odrzutu jest trudna do zobaczenia, ale gdyby broń miała dużą liczbę nabojów z amunicją magnum, byłaby odciśnięta. Nie mogę stwierdzić, czy znaki są od polerowania, czy tylko od wycierania w oleju WD lub podobnym. Jak to się ostatecznie skończyło pod względem ponownego oksydowania i innych negatywów? Zdjęcia są pomocne, ale chyba że są wykonane profesjonalnie, odblaski i cienie na powierzchniach nie pomagają zbytnio w drobnych ocenach. Nie mogę robić zdjęć tym, co mam.
Większość zdjęć broni to bardziej ozdoba, nawet jeśli są zrobione pod kilkoma kątami.
Kupuję dużo rewolwerów S&W przez internet i mam krótką listę tego, co chcę zobaczyć. Jeśli sprzedawca nie może tego dostarczyć, nie ma sprzedaży. Nie dopuszczam możliwości wiarygodnego zaprzeczenia.