The Firearms Forum banner

Cóż, to będzie mnie kosztować trochę $$$ - AR15 z Super Safety

2.2K views 58 replies 15 participants last post by  tpd1749  
#1 · (Edited)
Około miesiąc temu poszedłem na Get Together / Shoot z grupą członków Missouri AR15.com. Jeden z facetów miał swój MKE AP5 (MP5 Clone) skonfigurowany do uruchomienia Super Safety. Strzelałem z niego i planuję zrobić to samo z moim. Klony MP5 potrzebują specjalnego dołu, aby uruchomić grupę kontroli ognia AR15 i Super Safety. Zamówiłem jeden, który ma 4-tygodniowy czas realizacji.

W międzyczasie zamówiłem 2 Super Safeties dla moich AR15. Wiele firm je sprzedaje, a bieżąca stawka wynosi około 80 $. Istnieją różne style, które rosną w cenie. Niektóre są jak standardowe 3-pozycyjne zabezpieczenie AR. Wersja podstawowa to zabezpieczenie przyciskiem.

Kupiłem swój od Active Safety Designs i dostałem ich utwardzoną wersję, która była nieco droższa.

Inni sprzedawcy:
Grey Market Research
Deez Nuts Tactical
Super Safety Shop
Harrison Gun Works - Zamówiłem u nich mój dolny MP5.

Image

Zainstalowałem go w dolnym odbiorniku Anderson i przetestowałem z wieloma górnymi. Działa fantastycznie. Jest zmiana gry, a potem zmiana świata, przynajmniej nasz mały świat tutaj, w USA. Umieściłem to w 2 kategorii. Aby uzyskać tę funkcjonalność, wcześniej trzeba było wydać 30 000 $!

Istnieją krótkie filmy trwające 22 sekundy lub mniej, pokazujące Super Safety w akcji.

Mag Dump 30rds

Bursts 30rds

Semi, Safe, Super Safe 20rds

Bursts & Mag Dump 30rds

#10 · (Edited)
A jak to jest legalne urządzenie? Tylko pytam, nie chcę robić żadnych problemów. Widzę tylko jedno pociągnięcie za spust.
Twój palec wciąż pociąga za spust za każdym razem, ale z dużą prędkością.

Google AI: "Super Safety, znany również jako Forced Reset Trigger (FRT), to drukowany w 3D aktywny system spustowy przeznaczony do broni półautomatycznej, takiej jak AR-15. Zastępuje standardowe zabezpieczenie i umożliwia bardzo szybkie, wymuszone zresetowanie spustu po każdym strzale, umożliwiając wyższą szybkostrzelność, jednocześnie pozostając technicznie półautomatycznym."

Ponadto:

#15 ·
Czy wymagają one suwadła M16?
Myślę, że nie. Wydaje się, że sprawia to, że reset jest tak lekki, że w rzeczywistości po prostu strzelasz z karabinu. Nie ma mowy, żeby ci faceci naprawdę tak szybko ruszali palcem. Może Jerry Miculik by potrafił, ale przeciętny niedźwiedź…… 😂

#19 ·
Więc jak mam kupić jeden bez wiedzy rządu, że kupuję jeden, kiedy oni je zakażą?
GOTÓWKA w zaopatrzonych LGS.....ale naprawdę??? Masz telefon komórkowy? Jesteś śledzony i podsłuchiwany 24/7... Wspaniałą rzeczą w byciu 70-latkiem jest to, że po prostu mnie to nie obchodzi... jeśli to, co posiadam, jest warte wielu istnień, coś jest nie tak......

#20 ·
Byłyby one wspaniałe dla osób, które chcą je posiadać. Ja nie, ale błogosławię tych z was, którzy chcą.

Moje pytanie lub obawa byłaby następująca: Czy urządzenia takie jak to zmniejszają siłę nacisku na spust wymaganą do wystrzelenia naboju? Nie znając ich, obawiałbym się, czy sprawiają one, że spust lub zaczep są bardziej czułe - gdyby broń upadła - czy broń byłaby bardziej skłonna do wystrzału w porównaniu z bronią niezmodyfikowaną?

Moja obawa wynika z tego, że w 1970 roku mój przedostatni brat polował z kolegą z strzelbą, która miała bardzo lekki spust. Facet potknął się, idąc za moim bratem i mimo że nie dotykał spustu - strzelba wystrzeliła i prawie oderwała mojemu bratu rękę. Od tamtej pory jestem podejrzliwy wobec broni z lekkim spustem...

#24 ·
Byłoby to wspaniałe dla osób, które chcą je posiadać. Ja nie, ale błogosławię tych z was, którzy chcą.

Moje pytanie lub obawa byłaby następująca: Czy urządzenia takie jak to zmniejszają siłę nacisku na spust wymaganą do wystrzelenia naboju? Nie znając ich, obawiałbym się, czy sprawiają one, że spust lub zaczep są bardziej wrażliwe - jeśli broń upadnie - czy broń będzie bardziej skłonna do wystrzału w porównaniu z bronią niezmodyfikowaną?

Moja obawa wynika z tego, że w 1970 roku mój przedostatni brat polował z kolegą z strzelbą, która miała bardzo lekki nacisk na spust. Facet potknął się, idąc za moim bratem i mimo że nie dotykał spustu - strzelba wypaliła i prawie oderwała rękę mojego brata. Od tamtej pory jestem ostrożny w stosunku do broni z lekkim naciskiem na spust...
Mój ma ten sam, nieco ciężki spust Mil-Spec AR15, który trzeba pociągnąć. To nie jest odciążony spust.

Ogólnokrajowy program Hunter Safety faktycznie obejmuje sposób chodzenia w terenie z wieloma osobami i długą bronią.

Image

Image

#21 ·
Utrzymujesz nacisk na spust. Żadnego ściskania na śmierć, po prostu proste, mocne naciskanie. Wystrzeliwuje nabój i automatycznie popycha spust do przodu, aż do zresetowania, a ponieważ utrzymujesz nacisk na spust, ponownie pociągasz za spust. I znowu, i znowu. Nie zdajesz sobie sprawy, co się dzieje. Jak powiedziałem, nie szukałem takiego, ale kiedy dostałem ofertę, żeby po raz pierwszy z niego strzelić i to zrobiłem, wciąż myślałem, że tak naprawdę go nie potrzebuję, ale za 100 dolarów to tania zabawa.
Bore Buddy oferuje dedykowaną górną część 22lr do użytku z Super Safeties.

Myślę, że nie. Wydaje się, że sprawia, że reset jest tak krótki i lekki, że w rzeczywistości po prostu strzelasz z karabinu. Nie ma mowy na ziemi, żeby ci faceci naprawdę tak szybko ruszali palcem. Może Jerry Miculik by potrafił, ale przeciętny niedźwiedź…… 😂

#22 ·
Utrzymujesz nacisk na spust. Żadnego ściskania na śmierć, po prostu prosty, mocny nacisk. Wystrzeliwuje nabój i automatycznie popycha spust do przodu, aż do zresetowania, a ponieważ utrzymujesz nacisk na spust, ponownie pociągasz za spust. I znowu, i znowu. Nie zdajesz sobie sprawy, co się dzieje. Jak powiedziałem, nie szukałem takiego, ale kiedy dostałem ofertę, żeby po raz pierwszy z niego strzelić i to zrobiłem, wciąż myślałem, że tak naprawdę go nie potrzebuję, ale pomyślałem, że za 100 dolarów to tania zabawa.
Tak naprawdę nie jest to nowa koncepcja, tylko nieco udoskonalona. 35 lat temu istniały gadżety, które robiły to samo. Sprężyna zamontowana w kabłąku spustu, która wywierała lekki nacisk na tył spustu. Wymagało to trochę praktyki, ale jak już się to opanowało, można było szybko opróżnić magazynek.
Tania zabawa? Gdzie dostajesz amunicję :ROFLMAO:

#35 ·
Jeśli chcesz jeden z nich - zdobądź je, póki możesz. Nie moja bajka, ale jeśli chcesz jeden, radzę zdobyć go jak najszybciej. Założę się, że zostaną szybko zakazane. Koncepcja jest bardzo "blisko granicy", jak to widzę.
Widzimy pewne postępy w rozplątywaniu BS, który powoli dusił 2. poprawkę. Spodziewaj się wkrótce głośnego incydentu, który przypomni lemingom, jak niebezpieczna jest broń. 🤬

#40 ·
„Zabawa” polega na uczeniu się TRIGGER CONTROL, nie jestem tak dobry jak kiedyś, schodzę do serii 3-4 strzałów---2" na 50 jardów konsekwentnie. Robię 1 magazynek 20-nabojowy dziennie do ćwiczeń.... Oczywiście, kiedy używam tłumika, jest trudniej, więc zazwyczaj tego nie robię...

#50 · (Edited by Moderator)
Ciąg dalszy...

Wczoraj po południu pomyślałem, że zasłużyłem na kilka serii z 4 SS z tylnego ganku. Przy pierwszym magazynku miałem również wspomnianą przez Pana awarię. W trybie Super Safe broń wystrzeliła 1 nabój, wyrzuciła łuskę i moim zdaniem (nie w 100%) zablokowała zamek. Przepłukałem suwadło przez okno wyrzutowe i to rozwiązało problem.

To moja najnowsza górna część PSA z systemem gazowym mid-length. Zamek był suchy i nie był smarowany od momentu zakupu. Prawdopodobnie wystrzeliłem przez niego 6 magazynków bez wcześniejszego smarowania.
View attachment 323588

Super krótki filmik 9-sekundowy filmik:

#54 ·
Active Safety Designs, gdzie dostałem 2 z moich 3 SS, ma stronę o instalacji.

Jeśli oliwienie nie pomoże. Kupiłbym kompletny upper PSA. Zaczynają się od 249 $ z BCG i rączką przeładowania.

Nie posiadam żadnych BCA AR, nie jestem przeciwko nim. PSA zawsze u mnie działało.
Po prostu zamówię PSA, ten, na którym go zainstalowałem, będzie jednym z moich karabinów coydog, nie potrzebuję na nim SS. Cholera, chyba będę musiał zbudować kolejnego AR 😢 :cry::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

#57 ·
Ok, chłopaki, uczę się tutaj, jak używać SS. Czy po prostu pociągasz za spust i przytrzymujesz go, a SS wykonuje reset i strzał? Czy musisz „drgać” spustem, tak jakbyś próbował strzelać bardzo szybko w trybie półautomatycznym.

Wczoraj trzymałem karabin nisko i bardzo szybko przesuwałem palcem w przód i w tył w komorze spustowej. Zaczął strzelać bardzo szybko, szybciej niż półautomat. Trzymałem go na ramieniu przez drugie magazynki, zrobiłem to samo i strzelałem dość szybko.

Nasmarowałem obszar spustu tak bardzo, że wypływał mi na rękę, gdy się z nim bawiłem.

#59 ·
Ok chłopaki, uczę się tutaj, jak używać SS. Czy po prostu naciskasz spust i trzymasz go wciśniętego, pozwalając SS na reset i wystrzał? Czy też musisz „piórować” spustem, jakbyś próbował strzelać bardzo szybko w trybie półautomatycznym.

Wczoraj trzymałem karabin nisko i bardzo szybko przesuwałem palcem w przód i w tył w komorze spustowej. Zaczął strzelać bardzo szybko, szybciej niż półautomat. Trzymałem go na ramieniu przez sekundę, zrobiłem to samo z drugim magazynkiem i strzelał dość szybko.

Tak bardzo nasmarowałem obszar spustu, że wypływał mi na rękę, gdy się z nim bawiłem.
Nie „piórujesz” nim, starasz się utrzymywać umiarkowany, stały nacisk na spust. Nacisk jest najważniejszy, gdy wymusza reset, zbyt duży nacisk w tym momencie może ostatecznie spowodować złamanie dźwigni. Jak powiedział Soonerfan66, szybko nabierzesz wyczucia, ile go potrzebuje. Problem z moim 9-milimetrowym PCC, używającym SS, polega na podawaniu, nic wspólnego z SS, robi to samo w trybie półautomatycznym. Jest to częsty problem w większości karabinów typu AR PCC. Moja lufa ma „stożek podający”, ale pozostawili około 1/4 cala przedłużenia lufy nieobrobione podczas tworzenia „stożka”. Powoli wygładzałem tę 1/4-calową krawędź i było coraz lepiej. Musi być naoliwiony, ale niekoniecznie musi kapać z komory zamkowej.